Avontuur op de Sallandse Heuvelrug was nog nooit zo smaakvol

Geniet van alles wat de natuur ons te bieden heeft

Gastronomie zit in onze natuur​

Erik en Esther de Mönnink  over hun passie en hun plek

Op één van de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug ligt ons restaurant/hotel De Swarte Ruijter. Een rietgedekte villa uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, op de flank van de Holterberg. Zo statig als de buitenkant van het pand is, zo warm en gastvrij is de binnenkant. Zowel de witte als de zwarte brigade hebben maar één ambitie: het onze gasten optimaal naar de zin te maken!

Binnen kunt u eten in het sfeervolle restaurant, bij mooi weer is het puur genieten op het schitterend gelegen terras. De kwaliteit is gegarandeerd top: ons restaurant is bekroond met een Michelin-ster. Voeg daar de attente bediening bij en u heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijk diner of perfect verzorgde lunch. Private dining kan in één van onze kleinere diner-ruimtes, die dezelfde verzorgde sfeer ademen als de rest van het pand. Liever niet naar huis rijden? Een verblijf in één van onze tien tuinkamers is slapen in een oase van rust.

Gerecht Swarte Ruijter

Restaurant​

De keuken van sterrenstaurant Swarte Ruijter* wordt geleid door Erik de Mönnink.

Chef-kok Erik de Mönnink en zijn brigade zijn altijd op zoek naar het beste. En dat proeft u, als u bij ons komt eten. Pure smaken, verrassende combinaties, ambachtelijk bereid. Met de verse groenten van ons eigen boertje, paddenstoelen uit het bos, ree van de Heuvelrug of andere top-ingrediënten van het seizoen. Niet voor niets heeft Michelin ons restaurant met een ster bekroond. De zwarte brigade maakt er met een passend wijnadvies graag helemaal een feestje van.

Of het nou een snelle zakenlunch is of een heerlijk tijdloos diner, in ons restaurant is de kwaliteit altijd gegarandeerd. Tafelt u liever “onder ons” in een klein gezelschap? Dat kan in onze sfeervolle Heerenkamer en Opkamer.

Hotel

Rijkdom van stilte en rust

Wakker worden van de zingende vogels, de wind die door de bomen ruist. Overnachten bij De Swarte Ruijter is slapen in de natuur, op één van de mooiste plekken van Nederland.

Onze tien sfeervolle hotelkamers bieden u een oase van rust en optimaal comfort. Lekker slapen in een kwaliteitsbed, comfortabel douchen of baden in de fraaie badkamer en dan heerlijk aanschuiven aan ons ontbijt. Kan een dag beter beginnen?

‘De natuur staat centraal bij De Swarte Ruijter. Deze gezellige rietgedekte villa op de Holterberg biedt een magnifiek uitzicht op het omringende naaldbos. Erik de Mönnink haalt er dagelijks inspiratie. De prachtige omgeving stimuleert zijn creativiteit. Lokale producten als paddenstoelen, nagelhout en ree zijn de sterren van zijn eigenzinnige keuken.’