Notenallergie, een serieuze zaak
Erik de Mönnink is SVH Meesterkok met de hoogste graad van vakbekwaamheid, deelt graag zijn vak- en productkennis met gasten. Deze keer gaat hij in op het onderwerp: notenallergie.
Allergieën
Allergieën zijn een serieuze zaak, zeker als het om noten gaat. Een notenallergie kan bij gasten die dit niet melden, ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Dat willen we natuurlijk voorkomen.
Daarom verzoeken we je vriendelijk om bij de reservering al door te geven of je een notenallergie hebt. Zo kunnen wij hier rekening mee houden en zorgen voor een veilig en smakelijk alternatief.
Wat is een noot?
Maar wat is een noot eigenlijk? Een noot is een eetbare pit met een harde schil, zoals de hazelnoot. Interessant genoeg vallen pinda’s, amandelen en kokosnoten niet onder noten.
Kokos is een lid van de palmen-familie, amandelen zijn officieel fruit, en pinda’s behoren tot de peulvruchten.
Eiwitten
Wat noten problematisch maakt, zijn de eiwitten, die verantwoordelijk zijn voor allergische reacties. Dit is belangrijke informatie die we altijd duidelijk communiceren aan onze gasten.
Zelf ben ik dol op noten en verwerk ze graag in desserts. Maar als een gast een notenallergie heeft, vinden we altijd een smakelijke vervanger.
Jouw veiligheid en eetplezier staan bij ons voorop.
Erik de Mönnink
[Deze eigen foto is ter illustratie]