Cava

Ik ben een groot liefhebber van goede cava. Cava, een Spaanse mousserende wijn, opwekkend en verfrissend. Heerlijk een glas in de middag op het terras, of verfrissend als aperitief.

Champagnemethode

We schenken bij De Swarte Ruijter een cava van het huis Pere Ventura. Pere Ventura betekend letterlijk Piet Geluk. Dit is geen grap, maar al jaren de mooie naam van de founder van dit wijnhuis. Zijn familie drukte een stempel op de historie van deze Spaanse wijn. Het was de overgrootvader Pere Ventura die aan de wieg stond van de eerste Spaanse cava gemaakt volgens de champagnemethode.

Wijngaarden

Zijn opa en vader gaven met hun kennis van de wijngaarden en het land op hun beurt vorm aan de verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. De wijngaarden liggen op 250 meter hoogte gelegen in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona, tussen de Middellandse Zee en de bergen en met een ideaal klimaat.

Innovatief

Dit bedrijf is innovatief, er wordt zonder pesticiden en met respect voor de natuur gewerkt.
De klassieke druiven voor deze wijn worden hier ook gebruikt, Xarel Lo, Parrelada en Macabeo.
Ik had het geluk vorig jaar dit mooie bedrijf te bezoeken, en was onder de indruk van het vakmanschap, de liefde voor het product, en voor het bedrijf, maar ook van de moderne technieken, in combinatie met de oude gewelven kelders waar de flessen rijpen.
Geniet van een prachtig glas, rijk en vol van smaak, waarin frisheid en exotisch fruit domineert.

Esther de Mönnink