Wild

Wild, niet alleen in het wildseizoen.

Volgens velen begint nu het wildseizoen, maar is dit wel zo? Op onze kaart zag je in de zomermaanden een prachtig gerecht met ree. Het leent zich namelijk perfect als zomers wild.

Reegeit en reebok

We kennen de reegeit en reebok. De jongen van een reegeit worden geboren in mei/juni en dan worden de bokken geschoten. Deze worden bereid en staan op ons menu. Terwijl we de reegeit tussen januari en maart op ons menu hebben staan. In deze tussenliggende periode vindt u geen ree op onze menukaart omdat wij duurzaamheid hoog in ons vaandel hebben staan.

Ik vind reevlees heerlijk en mager. Omdat het zo mager is, is de rug filet gewoon niet geschikt om te stoven. Het best bak je deze even om en om in de pan tot het binnenin nog rosé/rood van kleur is of bak het even samen met een gedroogd hammetje. Terwijl je van de voorbout wel prima stoof kunt maken.

Wild op de kaart

Nu zie je in het algemeen eend, fazant, patrijs, hert, haas, etc. op het menu omdat deze zich wel uitstekend lenen om nu te bereiden. Het liefst werken wij bijvoorbeeld met kooi-eenden, hiervan weet je zeker dat er zich geen hagel in het vlees bevindt. Iedereen die per toeval wel eens een kogeltje tussen zijn tanden heeft gehad, weet precies waarom.

En voor de haas geldt dat dit gerecht echt wordt gewaardeerd door de liefhebber. Ook dit seizoen ziet u de haas met een aantal bereidingen terug op onze menukaart. Wij kiezen voor wildvlees en niet voor kweekwild, het klinkt raar, maar je proeft het verschil goed.

Duurzaamheid

Al onze ingrediënten kenmerken zich door duurzaamheid. Wij kopen het liefst lokale producten of telen deze zelf in onze kruidentuin. Wij kopen wild dat op de Sallandse Heuvelrug is geschoten en/of hier vlakbij. Zo weten wij zeker dat ze een goed leven hebben gehad en zo houden we de habitat in stand en heeft iedereen voldoende te eten.

Erik de Mönnink