Berta likeuren

In Noord-Italië, in Piemonte, worden de Berta likeuren gemaakt in de distillerie Berta, van de familie Berta.

Distellerie

De distillerie begon ooit, lang geleden, eind 19e eeuw bij Fransesco Berta.

Zijn zonen waren erg ondernemend, en langzaam werd het bedrijf steeds bekender.
Na de tweede wereldoorlog zette Paolo, 1 van de kleinzonen van Fransesco, het bedrijf voort, en langzaam kreeg het steeds meer naam en faam. Inmiddels heeft het bedrijf internationale bekendheid.

3 Berta likeuren

Wij serveren van deze distillerie 3 Berta likeuren, heerlijk bij bijv. koffie/thee na de maaltijd.

De Amaretto DiMombaruzzo is een meesterlijke amaretto, gemaakt op basis van kennis, kunde en traditie. Voor deze amaretto worden bittere en zoete amandelen gebruikt, en gerijpt in kleine kersenhouten vaten. Vol, rijk en complex.

Een ander distillaat, onbekend, maar heel verrassend is de Assenzio Favola Mia, de letterlijke vertaling is “mijn sprookje”. Een rijke likeur met aroma’s van bijvoet, steranijsmunt en koriander.

En wat dacht u van de typisch Italiaanse Crema Caffè DiNero, de rijke koffielikeur met een klassiek aroma van koffiebonen, deze after dinner likeur maakt uw avond compleet.