Esther proeft:

In deze nieuwe serie Esther proeft, proeft zij elke maand een nieuwe wijn en geeft hierbij haar bevindingen.  We trappen deze serie af met de:

Champagne Philipponnat, Blanc de Noirs, brut, 2016

Esther de Mönnink is SVH Meestergastvrouw, en samen met haar man, Erik de Mönnink, SVH Meesterkok eigenaar van de Swarte Ruijter.

Informatie

Deze mooie Champagne Philipponnat, Blanc de Noirs, brut, 2016 komt van het familie wijnhuis Philipponnat, uit Ay.

Philipponnat is een specialist in het maken van Pinot Noir champagnes. Alle druiven komen van de Grand Cru wijngaarden. Deze jaartal champagne is de ultieme 100% Pinot Noir champagne,

Bij het maken van deze champagne krijgt de basiswijn deels een opvoeding op houten vaten, en deels op RVS. Deze wijn rijpt vervolgens tussen de vijf en zeven jaar op fles, dit geeft de champagne een hele fijne mousse, met een subtiel karakter.

Een pure champagne, met de uitgesproken smaak van pinot noir.

Robert Parker beoordeelt deze wijn als 93/100.

Bevinding

Wat vind ik van de wijn?

Heerlijk, zeer krachtig in de smaak, een beetje toast, nootachtig, iets honing, maar tegelijk mooi droog en strak met een fijne zuurgraad. Een hele lange, subtiele afdronk.

Deze wijn kan gedronken worden als aperitief, maar misstaat ook niet bij gerechten. Bijvoorbeeld bij stevige witvis, een mooi stukje subtiele tarbot, of gevogelte.

Deze wijn staat natuurlijk op onze wijnkaart.

Heerlijk genieten!