Chateau Splo

Chateau Splo, onze samenwerking

Een aantal jaren geleden maakten wij kennis met Michel en Wilma van Chateau Splo. Hun dochter werkte bij ons in keuken als leerling-kok. Op een dag nam zij een fles wijn mee om te proeven, en onze interesse werd direct gewekt. Het was toen nog een zeer jonge en frisse wijn.

Deze witte wijn van de druiven Solaris en Johanitter groeien in Espelo, een klein stukje verderop op de flanken van de Holterberg.

Noordzeekrab

Na 3 jaar kwam Michel de, inmiddels meer volwassen, wijn weer laten proeven. Wij vonden dat ons bestaande gerecht van Noordzeekrab hier perfect bij paste en zijn vanaf toen deze wijn gaan schenken in ons restaurant.

U heeft deze wijn misschien al geproefd toen u de eerste gang in het menu met Noordzeekrab bij ons hebt gegeten. Deze wijn heeft dat bloemige en een vleugje richting kamille. De perfecte combinatie voor dit gerecht, waarin wij bijpassende ingrediënten gebruiken.

De wijnstokken

Naarmate de wijnstokken ouder werden, ontwikkelden de druiven zich beter en werden wij betrokken bij het voorproeven.

Bij voorproeven moet je door de jonge wijn heen proeven. Moet je proeven en voelen hoe de wijn zich verder zal ontwikkelen en begrijpen hoe de wijn over een aantal maanden zal smaken. Chateau Splo bepaalt de hoeveelheid Solaris en Johanniter in de wijn en met elkaar proeven we door wat er aan zuur- en zoetgehalte aangepast mag worden.

En zo blenden en proeven we net zolang totdat de perfecte combinatie tot stand is gekomen. Een prachtige samenwerking is ontstaan en hieruit werd ook de Wijngaardlunch ‘geboren’ van afgelopen zomer. Vele gasten hebben toen kunnen genieten van een 6-gangen lunchmenu waar wij natuurlijk ook deze wijn hebben geschonken.

Chateau Splo en de Swarte Ruijter zijn een prachtige combinatie

Esther de Mönnink