Blog

SR-blog-wild

Wild

Wild, niet alleen in het wildseizoen. Wij leggen je uit wanneer je het best welk wild kunt eten, en leggen je ook uit waarom.

Lees meer »
L’Hydropathe Rosé, van Domaine des Diables

Rosé

Esther de Mönnink schrijft als vinoloog van de Wijnacademie zeer regelmatig een blog over wijnen. Dit keer gaat het over rosé.

Lees meer »
Pere Ventura

Cava

Esther de Mönnink is een groot liefhebber van goede cava. Cava, een Spaanse mousserende wijn, opwekkend en verfrissend.

Lees meer »
coquilles

Coquilles

Erik de Mönnink werkt graag met Noorse coquilles uit koude wateren. Deze worden met de hand gedoken en hebben geen zand.

Lees meer »
Blog samenwerking Chateau Splo

Chateau Splo

Chateau Splo en de Swarte Ruijter werken samen, proeven en blenden de witte wijn. Hoe kwam deze samenwerking tot stand?

Lees meer »
De legende van de Swarte Ruijter

De legende

De legende van de Swarte Ruijter voert ons terug naar oeroude tijden toen Salland en Twente nog geheel woest waren.

Lees meer »